Content sections
Notes to editors:

The report, methodology document explaining how Oxfam calculated the figures, and the data set is available on request.

Oxfam’s calculations are based on the most up to date, comprehensive data sources available.  Figures on the share of wealth owned by the poorest half of humanity come from Credit Suisse Wealth Databook and relate to the period June 2017 – June 2018. Figures on the very richest in society are based on more detailed data from the Annual Forbes ‘Billionaires List’ and relates to the period March 2017 – March 2018.

Oxfam is proud to be part of the Fight Inequality Alliance - a coalition of social movements, environmental groups, women’s rights groups, trade unions and non-governmental organizations.  The Alliance is organizing events in over 30 countries from 18-25 January, around the same time as the WEF in Davos, but will be calling on their leaders to listen to ordinary people's demands and solutions to dealing with inequality - and not to the elites at Davos. For more information please visit www.fightinequality.org/

__________________________________________________

Báo cáo đầy đủ, cùng các phương pháp nghiên cứu và bộ dữ liệu có thể tải sẽ được cung cấp theo yêu cầu.

Những tính toán của Oxfam dựa trên dữ liệu mới nhất và đầy đủ nhất. Con số về sự phân bố tài sản của nửa nghèo nhất nhân loại được lấy từ Dữ liệu Tài sản do Viện nghiên cứu Credit Suisse công bố cho giai đoạn tháng 6/2017 đến tháng 6/2018. Số liệu về tài sản của nhóm giàu nhất dựa trên danh sách các tỉ phú hàng năm được Forbes công bố, và con số trong bài được tính trong giai đoạn tháng 3/2017 đến tháng 3/2018.

Oxfam tự hào là thành viên của Liên minh Đấu tranh chống Bất bình đẳng (Fight Inequality Alliance)– một liên minh của các phong trào xã hội, các nhóm hoạt động vì môi trường, quyền phụ nữ, liên đoàn lao động và các tổ chức phi chính phủ. Từ 18 đến 25/1/2019, Liên minh sẽ tổ chức nhiều sự kiện tại trên 30 quốc gia, cùng thời điểm diễn ra Diễn đàn Kinh tế Thế giới tại Davos, kêu gọi các lãnh đạo lắng nghe nhu cầu và giải pháp của những người dân bình thường nhằm giải quyết vấn đề bất bình đẳng – và không hướng tới giới thượng lưu. Để biết thêm thông tin, xin mời xem thêm tại www.fightinequality.org